Vitale levensstijl

Goed in uw vel zitten, gewoon lekker bewegen, gezond eten, een beetje afvallen of juist tot rust komen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u met een vitalere levensstijl aan de slag wilt. Bij Salus hebben wij een breed aanbod van groepslessen en persoonlijke aandacht via een lifestylecoach en ons leefstijlprogramma SMARTsize (binnenkort). ‘Opladen’ kunt u gewoon in uw eigen stad.

Kom bewegen, ontmoeten en ontspannen bij onze groepslessen Tai Chi, Yoga of dansconditie. Oefeningen die helpen voor een betere balans, flexibiliteit en weerbaarheid van lichaam en geest. Of begin de week dansend: ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindful ademen. Een proefles is altijd mogelijk. U hoeft geen dans-, yoga of Tai Chi ervaring te hebben om mee te kunnen doen.


GROEPSWANDELEN MET WANDELCOACH

Vrijdag van 9:30u tot 10:30u (2 tot 3 km) en van 11:00u tot 12:00u (4 tot 5 km)
Houdt u van een mooie wandeling en lijkt het u leuk om samen met anderen te wandelen? Ontdek nieuwe plekjes en routes in de stad waarbij u mensen ontmoet. Bij deze groepswandelingen wandelt er altijd iemand mee die de stad goed kent en verstand heeft van bewegen. Voor iedereen geschikt.
Ontmoet, Ontdek en ontspan! Verzamelen voor de serre van Bartholomeus Gasthuis (hoek Pelmolenweg/Lange Smeestraat)

Wandelcoach Marjon Boers
Graag aanmelden via mail: marjonboers60@gmail.com
Kosten € 3,- per keer

TAI CHI

Maandag 16.00-17.00 uur
Tai Chi oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'.

Docente: Elli Zwart.
Meldt u zich aan door te bellen met: 030 - 25 15 103
Kosten € 35,- per maand

DANSCONDITIE OP WERELDMUZIEK

maandag 19.00-20.00 en 20.00-21.00 uur
Begin de week dansend! Ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindfull ademen. Elke week is er de mogelijkheid om samen te dansen op wereldmuziek of om mee te doen met onze Spaanse dans (Sevillanas dans). Doet u mee?

Docente: Karin Elich
Aanmelden via dansen@karin-elich.nl
Kosten: voor 3 maanden € 120,- inclusief 21% btw

YOGA

Dinsdag 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur
Unieke yogasessies in kleine groepen. Uw lichaam fit en gezond houden of maken, door het doen van een reeks oefeningen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen waarvan ademoefeningen onderdeel zijn. De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning.

Meer informatie en aanmelden: Salus@Bartholomeusgasthuis.nl

LEEFSTIJLCOACH SESSIEs

Met een gezonde leefstijl leeft u langer, gezonder en gelukkiger. Wilt u dat ook? Met behulp van leefstijlcoaching of runningtherapie kunt u worden geholpen om uw gewenste leefstijlverandering te bereiken.
U werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl en wordt begeleid door onze leefstijlcoach bij alle stappen. Hiermee kiest u dan voor een stapsgewijze & duurzame gedragsverandering. U gaat dus niét voor het snelste resultaat, maar kiest bewust voor een langdurig & blijvend resultaat, namelijk: Een gezonde leefstijl als onderdeel van uw dagelijks leven.
Werken aan een gezonde leefstijl is niet makkelijk. Het is te vergelijken met een wandeling die u maakt op onbekend terrein. Het kost tijd en energie en u komt onderweg bochten, hobbels en obstakels tegen. Zijn de obstakels groot, dan maken we de stappen kleiner. Soms staat u even stil, maakt u een omweg of doet u een stapje terug. Maar u blijft steeds op weg naar uw einddoel.


LEEFSTIJLPROGRAMMA SALUS SMARTSIZE


Wilt u ook graag gezond bezig zijn, maar ook genieten van het leven. Wat (corona)kilo's kwijt, u fitter voelen en genoeg energie hebben voor alles wat u op een dag wilt doen. Salus SMARTsize is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. Het programma duurt ongeveer een half jaar. Er zijn gesprekken met een zorgprofessional (lifestylecoach of diëtist) waarin u stap voor stap plannen maakt om gezonder te eten en te bewegen. Deze plannen passen bij u en uw manier van leven en daarom makkelijker vol te houden. Er is toegang toe een website met allerlei tips, testjes en filmpjes en er zijn kookworkshops met andere deelnemers waarin u leert om aan de hand van uw eigen en nieuwe recepten gezond en lekker te koken.

Meer informatie en aanmelden: Salus@bartholomeusgasthuis.nl
AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com