Groepswandelen met wandelcoach

Houdt u van een mooie wandeling en lijkt het u leuk om samen met anderen te wandelen?
Trek dan de stoute wandelschoenen aan en loop mee!

We nodigen u graag uit voor een wekelijkse wandeling waarin u steeds weer nieuwe plekjes en routes in de stad ontdekt en waarbij u mensen ontmoet. Wandelen in een groep is gezellig en goed voor de gezondheid. Het geeft nieuwe energie en door regelmatig te wandelen wordt uw conditie verbeterd.

U bent van harte welkom: Iedere vrijdag van 9:30u tot 10:30u voor beginners (route van ong. 3 km) en van 11:00u tot 12:00u voor gevorderden (route van ong. 5 km)

Bij deze groepswandelingen wandelt er altijd iemand mee die de stad goed kent en verstand heeft van bewegen. Soms wandelt er een fysiotherapeut of andere zorgprofessional mee. De wandelingen zijn geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. De groepswandeling duurt ongeveer een uur. We verzamelen in de tuin van het Bartholomeus Gasthuis, waar we (zodra het weer kan) eventueel ook vooraf of achteraf van een lekker drankje kunnen genieten.

Beginners

In deze groep doen we rustig aan en lopen we een route van ongeveer drie kilometer. Ook voor mensen met gezondheidsklachten is deze groep geschikt. Tussendoor doen we enkele oefeningen voor kracht, lenigheid en coördinatie. We wandelen in de omgeving van het Bartholomeus Gasthuis: de Utrechtse binnenstad, de grachten, de singel en het Zocherpark. Hierbij lopen we langs “verstopte” hofjes, binnentuinen en muurschilderingen. De wandeling begint altijd met een warming-up om de spieren op te warmen en los te maken.

Gevorderden

Voor de gevorderdengroep is een basisconditie vereist en moet u 30 minuten achter elkaar kunnen wandelen. Deze groep loopt een route van ongeveer vier tot vijf kilometer. Het tempo ligt hoger dan bij de beginnersgroep. De training wordt aangevuld met tempowisselingen, oefeningen voor kracht, lenigheid en balans. Ook hier starten we met een warming-up.

Alle trainingen zijn gevarieerd. Zo is er iedere week een heerlijke training met bijpassende route afgesteld op het weer, het seizoen of een speciaal thema. Tijdens het wandelen krijgen de deelnemers tips over de looptechniek en lichaamshouding. De conditie wordt verbeterd door een verantwoorde opbouw van belasting.

Praktisch

U kunt het beste makkelijk zittende kleding en wandelschoenen aantrekken. Ook als het regent gaat de wandeling door. Dan is een regenjas prettiger dan een paraplu. Bij zeer extreme weersomstandigheden als sneeuw en ijzel wordt er niet gelopen. De kosten zijn € 3,- per keer. 

Meer info

Wandelcoach Marjon Boers

marjonboers60@gmail.com

AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com