Leefstijlprogramma Salus SMARTsize

Salus SMARTsize

Wilt u zich fitter en energieker voelen, wat gezonder leven en misschien wat kilo’s kwijt. Een leven lang op dieet is niet goed voor u en zorgt niet voor blijvend resultaat. Uw eetgedrag en beweeggedrag op een manier verbeteren zodat u het kan volhouden is beter! Salus SMARTsize is een leuk en makkelijk programma waarmee u zelf én met uw behandelaar stap voor stap uw gedrag aanpast

Gezondheidswinst 

Het programma Salus SMARTsize gaat over gezonder eet- en beweeggedrag voor u. Het is geen dieet. Door anders en kleinere porties te eten en meer te bewegen kunt u afvallen. Een gezonder gewicht kan ervoor zorgen dat u meer energie hebt en lekkerder in uw vel zit. De kans op aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziektes verkleint. 
U leert hoe u blijvend uw eet- en beweeggedrag verandert. Verder leert u om haalbare doelen te stellen en hoe u die kan waarmaken. Bij alles staan uw persoonlijke situatie en motivatie centraal. Want, alleen dan kunt  u nieuw gedrag aanleren en volhouden.  

Voor wie?

Salus SMARTsize is bedoeld voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. Als uw BMI hoger is dan 25 kunt u zich aanmelden. U kunt ook meedoen als u een chronische ziekte zoals suikerziekte type 2 of hypercholesterolemie heeft of als u hoge bloeddruk of apneu heeft.

Praktisch

Het programma duurt ongeveer een half jaar, waarin u stap voor stap wordt begeleid. Het bestaat uit gesprekken met een lifestylecoach of diëtiste, een aantal kookworkshops met andere deelnemers en u krijgt toegang tot een website met tips en oefeningen. U kunt ook extra begeleiding krijgen door mee te doen aan onze groepslessen zoals dansconditie, Yoga of Tai Chi of u kunt op vrijdag wandelen in een groep met een wandelcoach. Een deel van de kosten van Salus SMARTsize wordt afhankelijk van uw zorgverzekeraar vergoed. De eigen maandelijkse bijdrage bedraagt € 30,-. Mocht u in het bezit zijn van een Upas, dan rekenen wij een aangepaste eigen bijdrage. 

 

“Ik ben geen mens om te lijnen maar dit zit goed in elkaar en er is voor iedereen wel iets uit te halen”

Peter

Meer info

Neem contact op met Salus:

Salus@bartholomeusgasthuis.nl

 

AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstlijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com