Leefstijlprogramma Salus SMARTsize

Salus SMARTsize: meer energie en gezondheid door een passende leefstijl

Wilt u zich fitter en energieker voelen, gezonder leven en misschien wat gewicht verliezen? Salus SMARTsize is een leuk en goed te volgen programma waarin u zelf, met hulp van een leefstijlcoach, gezond gedrag aanleert. In SMARTsize staan uw eet- en beweeggedrag centraal. Een programma zonder strenge diëten of zware trainingsprogramma’s. In plaats daarvan ligt de focus op een blijvende gezonde leefstijl die bij u past. 

Gezondheidswinst 

Het programma Salus SMARTsize gaat over gezonder eet- en beweeggedrag voor u. Het is geen dieet. Door anders en kleinere porties te eten en meer te bewegen kunt u afvallen. Een gezonder gewicht kan ervoor zorgen dat u meer energie hebt en lekkerder in uw vel zit. De kans op aandoeningen als diabetes en hart- en vaatziektes verkleint. 
U leert hoe u blijvend uw eet- en beweeggedrag verandert. Verder leert u om haalbare doelen te stellen en hoe u die kan waarmaken. Bij alles staan uw persoonlijke situatie en motivatie centraal. Want, alleen dan kunt  u nieuw gedrag aanleren en volhouden.  

Voor wie?

Salus SMARTsize is bedoeld voor mensen met overgewicht (BMI van 25 en hoger) en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. U kunt ook meedoen als u een chronische ziekte zoals suikerziekte type 2, hypercholesterolemie, een hoge bloeddruk of apneu heeft.

Praktisch

Het programma duurt ongeveer een half jaar waarin u stap voor stap wordt begeleid. U spreekt verschillende keren met een leefstijlcoach of diëtiste, volgt kookworkshops met andere deelnemers, een wekelijks beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut en krijgt toegang tot een website met tips en oefeningen.  U kunt ook extra begeleiding krijgen door mee te doen aan groepslessen zoals dansconditie, Yoga of Tai Chi of wandelen in een groep met een wandelcoach. 

Uw zorgverzekeraar vergoedt een deel van de kosten van Salus SMARTsize. De eigen maandelijkse bijdrage bedraagt € 30,-.  Heeft u een U-pas? Dan kunnen wij een aangepaste eigen bedrage bespreken.  

 

“Ik ben geen mens om te lijnen maar dit zit goed in elkaar en er is voor iedereen wel iets uit te halen”

Peter

Meer info

Neem contact op met Salus:

Salus@bartholomeusgasthuis.nl

of leefstijlcoach Marieke: marieke@stappeninleefstijl.nl

 

AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com