Vitale levensstijl

Goed in uw vel zitten, gewoon lekker bewegen, gezond eten, een beetje afvallen of juist tot rust komen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u met een vitalere levensstijl aan de slag wilt. Bij Salus hebben wij een breed aanbod van groepslessen en persoonlijke aandacht via een lifestylecoach en ons leefstijlprogramma SMARTsize. ‘Opladen’ kunt u gewoon in uw eigen stad.

Kom bewegen, ontmoeten en ontspannen bij onze groepslessen Tai Ji, Yoga of dansconditie. Oefeningen die helpen voor een betere balans, flexibiliteit en weerbaarheid van lichaam en geest. Of begin de week dansend: ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindful ademen. Een proefles is altijd mogelijk. U hoeft geen dans- , yoga of Tai Ji ervaring te hebben om mee te kunnen doen.


LEEFSTIJLPROGRAMMA SALUS SMARTSIZE

NIEUWE GROEP START IN OKTOBER, 30/10 1e KOOKWORKSHOP, NOG ENKELE PLEKKEN BESCHIKBAAR!
Genieten van het leven op een op een gezonde manier, daar gaat het om in SMARTsize.

Wilt u wat kilo's verliezen, u fitter voelen en genoeg energie hebben voor alles wat u op een dag wilt doen? Salus SMARTsize is een leefstijlprogramma van 6 maanden voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. In gesprekken met een lifestylecoach of diëtist maakt u stapsgewijs plannen die passen bij uw manier van leven. Daarom zijn ze goed vol te houden. U krijgt toegang tot een website met tips, testjes en filmpjes en er zijn kookworkshops waarin u met andere deelnemers leert om aan uw eigen en nieuwe recepten gezond en lekker te koken. Daarnaast volgt u een wekelijks beweegprogramma afgestemd op uw situatie onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Wilt u meer weten over SMARTSize?
Mail dan naar salus@bartholomeusgasthuis.nl. Wanneer u zich aanmeldt, komt u terecht bij Marieke Wenting, de leefstijlcoach van 'Stappen in leefstijl' die u bij Salus SMARTsize begeleidt.
Eigen bijdrage: €30 per maand (mocht u in het bezit zijn van een U pas en/of in onderling overleg rekenen wij een aangepaste eigen bijdrage)
nieuwe groep

YOGA

Dinsdag 10.00-11.00 en binnenkort ook op 11.30-12.30 uur (proeflessen starten op 5, 12 en 19/9)
Unieke yogasessies in kleine groepen met Yogi Laura. Lekker bewegen om je lijf fitter en krachtiger te maken, maar ook ontspannen, stretchen en met ademhalingsoefeningen en meditaties extra in contact staan met je lichaam en gevoel. Uiteindelijk is mijn doel dat iedereen zich beter voelt tijdens en na de les. De ene keer betekent dat actiever bewegen, en de andere keer betekent dat juist extra rustmomenten pakken of wat houdingen aanpassen.

Daarbij ben ik me er als docent zeer van bewust dat elk lijf anders is, en dat niet elke blessure of ongemak duidelijk te zien. Voor alle vormen en maten is er ruimte. Zowel tijdens als na de les neem ik de tijd om samen met jou te kijken naar wat jouw lijf nodig heeft. Daarbij kan het ook als inspiratie dienen voor de les van de volgende keer. Iedere les is een combinatie van inspanning en ontspanning. Je start rustig zittend of liggend, maar er volgen ook staande en meer inspannende houdingen, waarbij we vaak bewegen op het ritme van de ademhaling. De les eindigt altijd met stretches en een lange eindontspanning.
10 ritten kaart €120,- 5 ritten kaart €65,- . Proefles gratis bij aanschaf van een 5 of 10 rittenkaart. Losse les €15,-
Aanmelden via mail: yogawithlaurainfo@gmail.com

DANSCONDITIE OP WERELDMUZIEK & Sevillanas dans

maandag 19.00-20.00 en 20.00-21.00 uur
Begin de week dansend! Ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindfull ademen. Elke week is er de mogelijkheid om samen te dansen op wereldmuziek . Doet u mee?

Docente: Karin Elich
Aanmelden via mail: dansen@karin-elich.nl
Kosten: voor 3 maanden € 175,- inclusief 21% btw

TAI JI

Maandag 16.00-17.00 uur
Tai Ji oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'.

Docente: Elli Zwart.
Aanmelden telefonisch bij Elli: 030 - 251 51 03
Kosten € 35,- per maand

LEEFSTIJLCOACH SESSIES

Met een gezonde leefstijl leeft u langer, gezonder en gelukkiger. Wilt u dat ook? Met behulp van leefstijlcoaching of runningtherapie kunt u worden geholpen om uw gewenste leefstijlverandering te bereiken.
U werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl en wordt begeleid door onze leefstijlcoach bij alle stappen. Hiermee kiest u dan voor een stapsgewijze & duurzame gedragsverandering. U gaat dus niét voor het snelste resultaat, maar kiest bewust voor een langdurig & blijvend resultaat, namelijk: Een gezonde leefstijl als onderdeel van uw dagelijks leven.
Werken aan een gezonde leefstijl is niet makkelijk. Het is te vergelijken met een wandeling die u maakt op onbekend terrein. Het kost tijd en energie en u komt onderweg bochten, hobbels en obstakels tegen. Zijn de obstakels groot, dan maken we de stappen kleiner. Soms staat u even stil, maakt u een omweg of doet u een stapje terug. Maar u blijft steeds op weg naar uw einddoel.
AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com