Vitale levensstijl

Goed in uw vel zitten, gewoon lekker bewegen, gezond eten, een beetje afvallen of juist tot rust komen. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u met een vitalere levensstijl aan de slag wilt. Bij Salus hebben wij een breed aanbod van groepslessen en persoonlijke aandacht via een lifestylecoach en ons leefstijlprogramma SMARTsize. ‘Opladen’ kunt u gewoon in uw eigen stad.

Kom bewegen, ontmoeten en ontspannen bij onze groepslessen Tai Ji, Yoga of dansconditie. Oefeningen die helpen voor een betere balans, flexibiliteit en weerbaarheid van lichaam en geest. Of begin de week dansend: ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindful ademen. Een proefles is altijd mogelijk. U hoeft geen dans- , yoga of Tai Ji ervaring te hebben om mee te kunnen doen.

TAI JI

Maandag 16.00-17.00 uur
Tai Ji oefeningen vergroten uw balans en de weerbaarheid van lichaam en geest. U leert op een dieper niveau te ontspannen en onnodig aangespannen spieren los te laten. Hierdoor stroomt de energie beter, wat bevorderlijk is voor de gezondheid. De kans op vallen vermindert en u kunt beter tegen 'een stootje'.

Docente: Elli Zwart.
Aanmelden telefonisch bij Elli: 030 - 251 51 03
Kosten € 35,- per maand

DANSCONDITIE OP WERELDMUZIEK & Sevillanas dans

maandag 19.00-20.00 en 20.00-21.00 uur
Begin de week dansend! Ervaar meer kracht, energie en lichaamsbewustzijn door dans in combinatie met de Alexandermethode, energiewerk, grondingstechnieken en mindfull ademen. Elke week is er de mogelijkheid om samen te dansen op wereldmuziek . Doet u mee?

Docente: Karin Elich
Aanmelden via mail: dansen@karin-elich.nl
Kosten: voor 3 maanden € 175,- inclusief 21% btw

YOGA

Dinsdag 10.00-11.00 en 11.30-12.30 uur Unieke yogasessies in kleine groepen. YIN YANG YOGA met Jiske voor balans, kracht, vitaliteit, weerbaarheid en souplesse: een yoga beleving waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Lichaam en geest komen tot rust. Ervaar hoe je fit, zelfverzekerd en vol vertrouwen in het leven kunt staan!
Elke sessie is toegespitst de vraag van de deelnemers. Ervaring en kennis geven mij de tools en het vertrouwen om in elk moment te kijken, te luisteren en te anticiperen op de yoga die nodig is. De ene keer met meer uitdagende houdingen, een andere keer vooral adem en meditatie of rustige bewegingen laag aan de grond. Door Jiskes inzicht en invoelende kwaliteiten ervaren alle deelnemers ruimte voor beweging en voelen zij zich gezien en gehoord. Helpt om uw lichaam fit en gezond houden of maken, door het doen van een reeks oefeningen. Iedere les bestaat uit staande, zittende en liggende oefeningen waarvan ademoefeningen onderdeel zijn. De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning.
10 ritten kaart €120,- 5 ritten kaart €65,- . Proefles gratis bij aanschaf van een 5 of 10 rittenkaart. Losse les €15,-
Aanmelden via mail: namaste@jaijiva.com

LEEFSTIJLCOACH SESSIES

Met een gezonde leefstijl leeft u langer, gezonder en gelukkiger. Wilt u dat ook? Met behulp van leefstijlcoaching of runningtherapie kunt u worden geholpen om uw gewenste leefstijlverandering te bereiken.
U werkt stap voor stap aan een gezonde leefstijl en wordt begeleid door onze leefstijlcoach bij alle stappen. Hiermee kiest u dan voor een stapsgewijze & duurzame gedragsverandering. U gaat dus niét voor het snelste resultaat, maar kiest bewust voor een langdurig & blijvend resultaat, namelijk: Een gezonde leefstijl als onderdeel van uw dagelijks leven.
Werken aan een gezonde leefstijl is niet makkelijk. Het is te vergelijken met een wandeling die u maakt op onbekend terrein. Het kost tijd en energie en u komt onderweg bochten, hobbels en obstakels tegen. Zijn de obstakels groot, dan maken we de stappen kleiner. Soms staat u even stil, maakt u een omweg of doet u een stapje terug. Maar u blijft steeds op weg naar uw einddoel.


LEEFSTIJLPROGRAMMA SALUS SMARTSIZE

Wilt u ook graag gezond bezig zijn, maar ook genieten van het leven. Wat kilo's kwijt, je fitter voelen en genoeg energie hebben voor alles wat u op een dag wilt doen. Salus SMARTsize is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht en obesitas die gezonder willen eten en bewegen. Het programma duurt ongeveer een half jaar. Er zijn gesprekken met een zorgprofessional (lifestylecoach of diëtist) waarin je stapje voor stapje plannen maakt om gezonder te eten en te bewegen. Deze plannen passen bij u en uw manier van leven en daarom makkelijker vol te houden. Er is toegang tot een website met allerlei tips, testjes en filmpjes en er zijn kookworkshops met andere deelnemers waarin u leert om aan de hand van uw eigen en nieuwe recepten gezond en lekker te koken.
Meer informatie via Salus@bartholomeusgasthuis.nl. Wanneer u zich aanmeldt, komt u terecht bij Marieke Wenting, de leefstijlcoach van 'Stappen in leefstijl' die u bij Salus SMARTsize begeleidt.
Eigen bijdrage: €30 per maand (mocht u in het bezit zijn van een U pas en/of in onderling overleg rekenen wij een aangepaste eigen bijdrage)
AFSPRAAK MAKEN

Merel van Nus: 06-36 48 19 72

Damella Willemsen: 06-25 29 36 78

 Pedicure/manicure
Herma van Maarsenveen: 06-28 16 82 66
Natasja Regter: 06-28 88 28 65

                               Vrijdag wandelgroep                                  Marjon Boers: marjonboers60@gmail.com  

                       Lifestyle coach en SMARTsize                          Marieke Wenting: marieke@stappeninleefstijl.nl

Tai Ji
Elli Zwart: 030 – 25 15 10

                                     Dansconditie                                       Karin Elich: dansen@karin-elich.nl

Yoga
Jiske Reeskamp: namaste@jaijiva.com